Tijd Sta Stil B53

7 t/m 28 januari 2018

Tijd Sta Stil Komt kijken!

Tentoonstellingen

,

7 t/m 28 januari 2018

Tags:

Tijd Sta Stil B53

Voor deze tentoonstelling in januari 2018 hebben wij het concept van tijd als thema. Tijd is op vele wijzen verbeeld. Net als bij de ervaring van ‘ruimte’ is onze ervaring van tijd geconditioneerd, is deze afhankelijk van ons wereldbeeld. Het gaat ons in eerste instantie niet om een ‘iconografie van de tijd’ maar om het moment dat de klok stopt met tikken; “Clocks slay time… time is dead as long as it is being clicked off by little wheels; only when the clock stops does time come to life.” ― William Faulkner, The Sound and the Fury.

Het thema tijd ligt in alle complexiteit en veelzijdigheid op de een of andere wijze in een kunstwerk besloten. Kunst biedt ons de mogelijkheid om afstand te nemen, stil te staan, om buiten de lineaire tijd van de klok en de zandloper om de cyclische van de natuur en de Ouroboros te denken of te dromen. “Dat wat voorbij is, is alles wat we echt bezitten.” ― J.L. Borges.

Deelnemende kunstenaars:

Arno Arts, Lobke Burgers, Walter van der Cruijsen, Camilia Dallali, Lin Gerritse, Anna Godzina, Jeroen Huisman, Reinier de Huu, Gerard Koek, Elisabeth Kristensen, Edith Meijering, Mariana Murta, Pier Pennings, Zep Pietersen, Marij Roex, Astrid van Rijn, Lique Schoot, Baukje Spaltro, Judith Stolker, Maria Strik, Leon Tebbe, Gijs Verhoofstad, Roeland Verouden, Gijs Verschoor, Bart Verburg.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 7 januari om 15.00 uur en loopt tot en met 28 januari. De openingstijden zijn vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«

»