B53 Galerie Arnhem Material Sidekick tentoonstelling POPOP te Nijmegen

1 t/m 17 november 2019

12:00 tot 17:00 uur

MATERIAL sidekick Materiaal staat centraal in popop Nijmegen

Tentoonstellingen

,

1 t/m 17 november NIJMEGEN

12:00 tot 17:00 uur

Tags:

B53 Galerie Arnhem Material Sidekick tentoonstelling POPOP te Nijmegen

Het Arnhemse B53 steekt in november de rivier over! In de ruimte voor kunst POPOP in Nijmegen openen wij in november de expositie MATERIAL sidekick.

Er is werk te zien van acht beeldende kunstenaars. Zij hebben gemeen dat zij het materiaal (textiel, rubber, papier, keramiek, etc.) als een belangrijk element of uitgangspunt voor hun beeldende handelen beschouwen.

Zij onderscheiden zich tegelijk echter sterk van elkaar door de zeer persoonlijke wijze waarop zij dit materiaal vervolgens tot de verbeelding brengen.

De contrasten tussen de ingebrachte werken zullen groot zijn; wat betreft vorm, techniek en stijl. De tentoonstelling MATERIAL sidekick belooft daarmee visueel een zeer interessante tentoonstelling te gaan worden.

Vernissage

U bent allen van harte welkom bij de opening op vrijdagavond 1 november om 20:00 uur. Naast een woordje is er die avond ook de performance Material Flowers te zien, uitgevoerd door Hanni Stolker en gitarist Reyer Groenendijk. ‘Zij gaan op een zoet tapijt op zoek naar “die” bloemen en laten horen wat je met materialen allemaal kunt doen…’

Finissage

Op de laatste dag van de expo, op zondagmiddag 17 november, zijn alle kunstenaars van 15.00 tot 17.00 aanwezig om hun werk toe te lichten en vragen van bezoekers te beantwoorden. Komt allen!

Waar: POPOP, Elzenstraat 4b Nijmegen

Wanneer: Vernissage op vrijdagavond 1 november vanaf 20.00 uur. Daarna te zien op: zaterdag en zondag 2, 3, 9, 10, 16 en 17 november van 12.00 uur tot en met 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn Irene Companjen, Janske Hombergen, Marga Knaven, Anke Land, Marianna Morello, Gabi Rets, Miranda Rikken en Bernadien Wels.

Irene Companjen ontleent voor deze expo vormen aan de POPOP-ruimte. Hiervan maakt ze stempels en deze drukt ze een voor een op doek af om er bijzondere patronen mee te maken.

Janske Hombergen is gefascineerd door gelaagdheid, geometrie en mathematiek. Ze speelt graag in op de locatie om licht, kleur en beweging in materiaal te vangen.

Marga Knaven is geïmponeerd door de fysieke verschijningsvormen van materialen zoals keramiek, porselein en rubber die soms broos en kwetsbaar, maar ook zintuiglijk indringend kunnen zijn.

Anke Land maakt gobelins waarin het goud de ongrijpbaarheid van het bestaan reflecteert.

Marianna Morello maakt op een intuïtieve wijze o.a. keramische werken die door hun mengeling van constructieve en organische vormen een beroep doen op de verbeelding.

Gabi Rets werkt graag met krantenpapier; als een soort van publiek beeldarchief vormt dat samen met persoonlijke herinneringen de basis voor haar beeldverhalen.

Miranda Rikken is gefascineerd door het Burberry-patroon. Zij volgt en onderzoekt de verhalen rondom dit ruitpatroon, laat zich er intuïtief door meevoeren en plaatst dit alles in haar eigen context.

Bernadien Wels maakt krachtige beelden van “industrieel afval”, zoals zij dat zelf noemt.

Waar en wanneer

Waar: POPOP, Elzenstraat 4b Nijmegen

Wanneer: Vernissage op vrijdagavond 1 november. Daarna te zien op: zaterdag en zondag 2, 3, 9, 10, 16 en 17 november van 12.00 uur tot en met 17.00 uur.

 

 

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«

»