Machina Willeke van Ravenhorst en Nico Schulte

Tentoonstellingen

,

8 januari t/m 8 februari 2015

Tags: + +

Begin 2015 stond VM23 in het teken van installaties. De tentoonstelling Machina is een vervolg op de eerdere tentoonstelling Dots that Go for a Walk.

Tijdens deze eerdere expositie liet Nico Schulte zijn teken tekenmachines werken aan tientallen tekeningen. Op grote vellen papier die door de gehele ruimte lagen uitgespreid werkten vele met grafiet behepte machines aan het creëren van wat hij Zwarte Zonnen noemt. De tekeningen die het resultaat waren, lijken op elkaar, maar verschillen toch ook steeds, doordat elke machine net iets afwijkt van de andere. Voor Machina sneed Nico de Zonnen uit en worden de afzonderlijke werken door de gehele ruimte opgehangen.

Willeke van Ravenhorst voorzag geheel VM23 voor de tweede maal van meterslange autogordels. De installatie met de titel “I smelt your scent on the seatbelt II”, is hiermee een vervolg op de installatie die ze maakte voor de tentoonstelling Dots that Go for a Walk. Hieronder zijn twee video’s te bekijken die Willeke maakte terwijl ze aan het werk is aan de installatie.

Video’s Willeke van Ravenhorst

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«

»