Galerie B53 expositie ABN AMRO Oosterbeek, Het is mooier als er mensen in zitten

16 november t/m 8 december 2019

12:00 tot 17:00 uur

HET IS MOOIER ALS ER MENSEN IN ZITTEN Ruimtelijk werk en video in Oosterbeek

Tentoonstellingen

,

16 november t/m 8 december Oosterbeek

12:00 tot 17:00 uur

Tags: +

Galerie B53 expositie ABN AMRO Oosterbeek, Het is mooier als er mensen in zitten

Zo aan het einde van het jaar is er nog wat moois te zien, ditmaal in Oosterbeek. In samenwerking met Scarabee en de Vrienden van Job organiseert B53 de tentoonstelling HET IS MOOIER ALS ER MENSEN IN ZITTEN. Een expositie waarin zowel ruimtelijk werk als videokunst is te zien.

Iedereen is welkom op de vernissage op zaterdag 16 november om 15.00 uur. Verder is de expositie t/m 8 december elke zaterdag en zondag te bekijken van 12.00 tot 17.00 uur.

De mens centraal

In de tentoonstelling zijn vooral (bewegende) 3-dimensionale kunstwerken te zien en video’s. In al het werk staat de mens en de menselijke figuur centraal. Dus verwacht géén formele kunst, pure abstractie, kunsthistorische bespiegelingen en technische perfectie. Wél is werk te zien waarin het menselijk bestaan zich verbeeldt in levenslust, spel, mislukkingen, wanhoop, lijden, geloof, engagement, liefde, dromen en humor.

Er is niet alleen veel te zien, maar ook veel te horen. Zowel de video’s van Hans Walraven en Christien Loen, als de bewegende sculpturen van Michiel van Overbeek, Anthony Litjes en Wout Herfkens maken geluid.

De naam van de expositie, ‘Het is mooier als er mensen in zitten’, verwijst naar het probleem van de leegstand in de centra van veel steden en dorpen, zoals in Oosterbeek.

 

Installatie: Michiel van Overbeek | Mouth

Deelnemende kunstenaars:

Ada Dispa | Lobke Burgers | Sylvia Evers | Wout Herfkens | Frans Klerkx | Anthony Litjes | Christien Loen | Rinke Nijburg | Michiel van Overbeek | Jerome Symons | Hans Walraven

Waar, wanneer

Waar? In het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Utrechtseweg 147 te Oosterbeek.

Wanneer? 16 november t/m 8 december, elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Opening: zaterdag 16 november om 15.00 uur.

Samenwerking tussen drie kunstinitiatieven

De expositie is een samenwerking tussen drie lokale kunstinitiatieven: Stichting Scarabee, De Vrienden van Job en B53.

Stichting Scarabee is al decennia lang actief als organisator van exposities en projecten in de gemeente Renkum.

B53 (Nico Schulte en Joop Nuyens) maakte afgelopen jaren faam als tentoonstellingsmaker in de leegstaande panden aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 23 en de Broerenstraat 53 in Arnhem.

De Vrienden van Job (Wout Herfkens, Rinke Nijburg en Ad Verhage)

is een in Oosterbeek gevestigde stichting die tentoonstellingen van hedendaagse kunst met een religieuze of filosofische thematiek organiseert. Eerder organiseerden zij o.a. tentoonstellingen in Museum het Valkhof in Nijmegen, Museum Catharijneconvent in Utrecht, Circa …dit in Arnhem en Het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«

»