Jeroen Huisman, Digesting Light

t/m 26 febuari 2017.

Van 13:00 tot 17:00 uur

Jeroen Huisman/ Carel Lanters: Digesting Light Met rondleiding door de kunstenaars tijdens openingstijden galerie

Extra activiteiten

,

t/m 26 februari 2017

Van 13:00 tot 17:00 uur

Jeroen Huisman, Digesting Light

De komende 2 weekenden zal de installatie “Digesting Light” van de kunstenaars Jeroen Huisman en Carel Lanters te zien zijn in de catacomben van Galerie VM23 in Arnhem. Zij zullen tijdens de openingstijden van de galerie aanwezig zijn om de bezoekers desgewenst rond te leiden.

In Digesting Light houden twee bewakingscamera’s het kruispunt voor de galerie aan de Van Muijlwijkstraat in Arnhem in de gaten. 24 uur per dag worden beelden van verkeer en mensen naar de catacomben van VM23 gestuurd. De camera’s worden nu eens niet gebruikt om mensen in de gaten te houden, maar dienen als “lichtinstrumenten” die ruw videomateriaal aanleveren. In een geïmproviseerde videostudio wordt met oude videocamera’s het binnengekomen materiaal gekneed om zo tot een nieuwe interpretatie van het licht van buiten te komen. Een aantal camera’s met elektronica uit de jaren ’70 en ’80 hebben specifieke handicaps die in de interpretatie belangrijk zijn.

Naast video is er in de installatie gewerkt met fotografie. Er zijn o.a. nachtfoto’s gemaakt in de onmiddellijke omgeving van de galerie.

De bezoeker van VM23 kan de installatie op twee manieren benaderen: boven- en ondergronds. Jeroen Huisman en Carel Lanters zijn tijdens de openingstijden van de galerie aanwezig om bezoekers rond te leiden. De installatie is te bekijken tot en met zondag 26 februari. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur!

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«

»