City Sphere Beek & Dwalen Door Taal - B53 Contested Space Project

31 maart 2019

13:00 tot 17:00

City Sphere Beek & Dwalen Door Taal 10 beeldende werken en 7 Arnhemse schrijvers over de Arnhemse ziel

Extra activiteiten

,

31 maart 2019

13:00 tot 17:00

Tags: +

City Sphere Beek & Dwalen Door Taal - B53 Contested Space Project

Zondagmiddag 31 maart 2019 organiseren kunstenaar Baukje Spaltro en schrijfster Lilian Regtvoort een pleidooi voor de genius loci van Arnhem in beeld en taal. Deze bestaat uit de presentatie van de installatie City Sphere Beek door Baukje Spaltro én de interventie Dwalen Door Taal van Lilian Regtvoort.

Arnhemse schrijvers spreken zich uit over de genius loci van Arnhem. Met bijdragen van Annelies Ibes, Daphne Braafhart, Dorien de Keyzer, Lex Loman, Lilian Regtvoort, Misha van Merkom en Pompado.

Komt allen kijken en luisteren, zondag 31 maart vanaf 13:00 tot 17:00 uur! (Inloop vanaf 13:00 uur, aanvang 14:00 uur)


Project City Spheres Baukje Spaltro

City Spheres
Het project City Spheres gaat over het waarnemen van de ziel van een stad. Spaltro daagt de toeschouwer uit bewust te kijken naar de eigen omgeving. Om de stedelijke identiteit te ontdekken én te koesteren.

Elke stad, wijk of straat is een ruimtecreatie met een eigen ziel – de genius loci. Stedelingen definiëren van oudsher de eigen stad als gezamenlijke plek van dromen, welzijn en architectuur. Bewustwording van de eigen identiteit leidt tot meer begrip voor de ander en het onbekende, en levert eerder een all-inclusive samenleving op. Door gentrificatie en eenzijdig gemeentelijk beleid dreigt de diversiteit en de lokale identiteit van een stad opgeslokt te worden. En wordt de stad een betwiste ruimte.

City Sphere Beek
Spaltro onderzoekt in twee fases de onopgemerkte en unieke sfeer van de Beekstraat. Eerst op locatie, in de Beekstraat zelf in Arnhem, en dan in het eigen atelier in Amsterdam.

In de periode 11 t/m 24 maart schildert zij haar zesde installatie: City Sphere Beek. In een tiental kleine werken vangt zij de eigenheid en ziel van de Beekstraat. Ze sluit haar werkperiode af met een eindpresentatie in B53, het voormalige informatiecentrum van de gemeente Arnhem. City Sphere Beek wordt hierna o.a. in Hilversum getoond.

City Spheres is een doorlopend project over het waarnemen van de ziel van een plek. Eerdere City Sphere-installaties werden geschilderd in Nederland (Hilversum en drie Amsterdamse wijken) in Italië en Finland. Na City Sphere Beek staat een vervolg in Berlijn in de planning (City Sphere Kreuzberg).

Presentatie City Sphere Beek & Interventie Dwalen Door Taal

Zondag 31 maart van 13:00 tot 17:00 uur organiseren Baukje Spaltro en Lilian Regtvoort in B53 een pleidooi voor de genius loci van Arnhem. Een interventie in beeld en taal. Spaltro toont de installatie City Sphere Beek. Zij nodigt het publiek uit door een andere bril te kijken naar de Beekstraat.

Lilian Regtvoort organiseert vanuit Schrijverscafé Oscar de interventie Dwalen Door Taal. In live performance/ podcast spreken zes Arnhemse schrijvers zich uit over de ziel van hun stad. Zij dwalen door zinnen en straten. Met bijdragen van Annelies Ibes, Dorien de Keyzer, Daphne Braafhart, Lex Loman, Lilian Regtvoort, Misha van Merkom en Pompado (Spoken Word).

Komt allen kijken en luisteren, zondag 31 maart vanaf 13:00 tot 17:00 uur! (Inloop vanaf 13:00 uur, aanvang 14:00 uur)

Meer weten? Neem contact op: info@B53.nl

«